Posta Crne Gore
 
PočetnaE-post MontenegroTrack & Trace
 
E-post Montenegro

Track & Trace

Track & Trace je sistem za označavanje, praćenje, identifikaciju i lociranje pošiljaka u realnom vremenu, na osnovu bar-kod-a pošiljke.
 
Sistem omogućava vrlo jednostavno praćenje svih registrovanih pošiljaka (post exspres pošiljaka, paketskih, vrijednosnih i preporučenih pošiljaka) u unutrašnjem saobraćaju. 

Klikom na baner Track & Trace, otvara se prozor u koji je potrebno upisati bar-kod pošiljke. Klikom na link „pretraga" korisnik dobija informaciju gdje se pošiljka nalazi, tj. u kojoj je od faza tehnološke obrade (prijem, prerada, uručenje)
 
 
Proces praćenja pošiljke odvija se na sljedeći način: poštanski radnik na adresnoj strani pošiljke lijepi bar-kod naljepnicu. Naljepnica se potom skenira, čime su podaci o pošiljci unijeti u sistem. Informacija se automatski prenosi na glavni server, tako da i odredišna pošta unaprijed ima informaciju o količini pošiljaka koje će joj biti dostavljene. Na ovaj način se ubrzava i poboljšava kvalitet kompletnog procesa, od prijema do dostave pošiljke korisniku.
 
Implementacijom projekta Track & Trace, Pošta Crne Gore omogućila je gotovo
stoprocentnu sigurnost registovanih pošiljaka i dostupnost informacije o statusu pošiljke, što Kompaniji obezbjeđuje poziciju neizostavnog i pouzdanog poslovnog partnera.