Početna strana   English  
Pretraga:   
 
 
Track & Trace - elektronsko praćenje pošiljaka
13.05.2009.

Korisnici usluga Pošte Crne Gore od danas imaju mogućnost da u svakom trenutku dobiju informaciju o statusu svoje pošiljke. Naime, tehnološki proces obrade poštanskih pošiljaka Pošta Crne Gore unaprijedila je i modernizovala uvođenjem sistema za elektronsko praćenje pošiljaka – Track & Trace.

                                                                    Track & Trace je sistem za označavanje, praćenje, identifikaciju i lociranje pošiljaka u realnom vremenu, na osnovu bar-kod-a pošiljke. Sistem omogućava vrlo jednostavno praćenje svih registrovanih pošiljaka (post exspres pošiljaka, paketskih, vrijednosnih i preporučenih pošiljaka) u unutrašnjem saobraćaju.
U ovoj fazi, sistem Track & Trace, tj. praćenje pošiljaka ne podrazumijeva dodatne troškove za korisnika.
Status pošiljke korisnik može provjeriti na sajtu Pošte Crne Gore – www.postacg.me. Klikom na baner Track & Trace, otvara se prozor u koji je potrebno upisati bar-kod pošiljke. Klikom na link „pretraga“ korisnik dobija informaciju gdje se pošiljka nalazi, tj. u kojoj je od faza tehnološke obrade (prijem, prerada, uručenje).
Proces praćenja pošiljke odvija se na sljedeći način: poštanski radnik na adresnoj strani pošiljke lijepi bar-kod naljepnicu. Naljepnica se potom skenira, čime su podaci o pošiljci unijeti u sistem. Informacija se automatski prenosi na glavni server, tako da i odredišna pošta unaprijed ima informaciju o količini pošiljaka koje će joj biti dostavljene. Na ovaj način se ubrzava i poboljšava kvalitet kompletnog procesa, od prijema do dostave pošiljke korisniku.
  Implementacijom projekta Track & Trace, Pošta Crne Gore omogućila je gotovo stoprocentnu sigurnost registovanih pošiljaka i dostupnost informacije o statusu pošiljke, što Kompaniji obezbjeđuje poziciju neizostavnog i pouzdanog poslovnog partnera.
   Istovremeno sa zvaničnim početkom rada sistema Track & Trace,  korisnicima je na novom, redizajniranom sajtu omogućen pristup svim informacijama o poslovanju Pošte. Redizajnirani sajt Pošte Crne Gore, koji je od danas u upotrebi, koncipiran je na način koji omogućava jednostavan pristup svim informacijama koje interesuju korisnika.

 


[ Arhiva vijesti ]

 
Visit RGB Group presentation