Danas je Dan Pošte Crne Gore

Danas je Dan Pošte Crne Gore

Pošta Crne Gore 15. decembar obilježava u znak podsjećanja na dan kada je Crna Gora 2005. godine, prvi put nakon 1913., ponovo samostalno izdala poštansku marku.

Epidemija Covid-a 19 odredila je način obilježavanja Dana Pošte ove godine, te ćemo novac koji je bio predviđen za prigodne koktele zaposlenih u Pošti Crne Gore usmjeriti u humanitarne svrhe uplatom ovih sredstava na račun Crvenog krsta. 

Humanost i predanost obilježili su period za nama. Poštini zaposleni su svakog dana epidemije bili na raspolaganju građanima. Naša mreža bila je mnogo puta u fukciji spone za potrebe Države, privrede i građana. Ovo ne bi bilo moguće da nije bilo predanog odnosa naših zaposlenih, posebno onih koji su u svakodnevnom kontaktu sa korisnicima. Dan Pošte Crne Gore jeste prilika da, ne iz potrebe da zadovoljimo pravila pristojnosti, iskažemo poštovanje prema službenicima Pošte koji su, svjesni svoje uloge, bili svakog dana na poslu. Nije slučajno ovogodišnji Svjetski dan pošte, 9. oktobar, proslavljen pod motom „Više od pošte”.

Zaposleni koji su u stanju da u vanrednim okolnostima održe stabilnost sistema, dovoljan su razlog za zadovoljstvo. 

Pošta Crne Gore je za prvih devet mjeseci ostvarila pozitivan poslovni rezultat. Prema svim pokazateljima, tako će biti i na kraju godine. Obaveze prema zaposlenima i dobavljačima su redovno izmirivane, a Pošta Crne Gore je na Bijeloj listi Poreske uprave. 

Razvojni procesi nijesu zaustavljeni, pokrenuto je nekoliko važnih poslovnih saradnji sa najuticajnim privrednim subjektima u zemlji, započeta realizacija formiranja Muzeja Pošte Crne Gore, unaprijeđena usluga PostExpress, proširene mogućnosti usluge telegram, otvoreno pet poslovnica u tržnim centrima i hipermarketima, a nijesu zaboravljeni ni projekti iz oblasti društveno-odgovornog poslovanja.