Isplata dječijih dodataka i socijalnih davanja u svim poštama

Isplata dječijih dodataka i socijalnih davanja u svim poštama

Pošta Crne Gore počinje sa unaprijeđenim načinom isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka od prve naredne isplate, u oktobru 2023. godine. Naime, poslije jednog pokušaja dostave na adresi stanovanja, isplata naknada Ministarstva rada i socijalnog staranja će biti moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju korisnici mjestom stanovanja/prebivališta.

Od dana početka isplate, isplata na adresi će biti pokušana za sve korisnike i trajaće najviše do 5 radnih dana. U slučajevima kada poštar dostavljač ne pronađe primaoca na označenoj adresi i ne uspije da izvrši isplatu, ostaviće obavještenje “Izvještaj o prispijeću”. Svi korisnici kojima je obavještenje ostavljeno od sjutradan u odnosu na dan pokušaja isplate na adresi stanovanja, mogu podići novac u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripapadaju mjestom stanovanja/prebivališta čitavog tekućeg mjeseca i do 10. dana u narednom mjesecu.

Isplata se vrši isključivo lično, zbog čega je uslov za isplatu na šalteru identifikacioni dokument: lična karta, pasoš i druga lična dokumenta koja sadrže JMBG i sliku. Poželjno je ponijeti i Izvještaj o prispijeću koji je ostavio poštar, radi brže i efikasnije isplate. Ukoliko korisnik izgubi Izvještaj o prispijeću, a ostavljen mu je, moći će da bude isplaćen, što će biti provjereno u sistemu na šalteru.

Korisnici koji su zahtijevali isplatu primanja na šalteru bez pokušaja dostave, novac mogu podići od prvog dana isplate u svim poštama na teritoriji opštine u kojoj stanuju. Ova mogućnost dostupna je građanima koji su čekove adresirali na post restant ili podnijeli pisani zahtjev za isplatu na šalteru.

Za sve dodatne informacije i reklamacije, korisnici se mogu obratiti direktno poštama u svojoj opštini ili Call centru Pošte Crne Gore na  telefon 19895 i mejl info@postacg.me

Novi način isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka značajno će  unaprijediti kvalitet i brzinu isplata.