Milena Đurović pobjednica Takmičenja za najljepše pismo

Milena Đurović pobjednica Takmičenja za najljepše pismo

Milena Đurović, učenica osmog razreda OŠ „Vuko Jovović“, Danilovgrad, osvojila je prvo mjesto na Takmičenju za najljepše pismo 2022. koje organizuje Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Tema ovogodišnjeg Takmičenja, koju određuje Svjetski poštanski savez, bila je „Napiši pismo donosiocima odluka i objasni im šta bi trebalo da preduzmu povodom klimatske krize“, pa je samo Takmičenje bilo dobra osnova da naši osnovci istraže i saznaju nešto više o klimatskim promjenama, krizi, da razviju svijest o tome koliko je važno biti društveno odgovoran, sačuvati životnu sredinu, ali i naći najbolji način da se problemi prouzrokovani klimatskim promjenama riješe.

Komisija Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta procijenila je da je Milenin rad najbolji, a drugo mjesto osvojila je Zlata Marković, učenica devetog razreda OŠ „Njegoš“, Kotor, dok je treće mjesto osvojila Višnja Vujović, učenica petog razreda OŠ „Štampar Makarije“, Podgorica.

Specijalna nagrada pripala je Ivoni Pejović, učenici osmog razreda OŠ „Vlado Milić“, Podgorica.

Zbog izuzetnog kvaliteta posebno su pohvaljeni radovi Jakova Tomaševića, učenika petog razreda OŠ „Braća Ribar, Nikšić, i Anete Čavor, učenice devetog razreda OŠ „Ivo Visin“, Prčanj, Kotor.

Pošta Crne Gore prevela je najuspješniji rad i proslijedila ga Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo. Autore najboljih radova Pošta Crne Gore tradicionalno nagrađuje 9. oktobra, na Svjetski dan pošte.  Pobjednik takmičenja će ove godine dobiti električni trotinet, drugoplasirani će dobiti pametni sat, a trećerangirani elektronski čitač knjiga. Svake godine Pošta dodjeljuje i specijalnu nagradu – biciko učeniku koji je osvojio četvrto  mjesto.

Pobjednički rad možete pročitati ovdje.