Održan sastanak predstavnika Pošte i kompanije Time express

Održan sastanak predstavnika Pošte i kompanije Time express

Pošta Crne Gore, u cilju daljeg razvoja i unapređenja svog poslovanja, kao i namjere da prati najsavremenije trendove poštanske industrije, održala je sastanak sa predstavnicima preduzeća Time Express iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, na inicijativu Ministarstva ekonomskog razvoja, a zbog iskazanog interesovanja preduzeća Time Express iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o potencijalnoj budućoj saradnji sa Poštom Crne Gore, organizovan je onlajn sastanak sa predstavnicima ovog preduzeća.

Sastanku su prisustvovali izvršni direktor Pošte Dragan Tufegdžić, predsjednik Odbora direktora Igor Bulatović i tim stručnjaka iz Pošte, kao i predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja Marina Marković i Milena Lipovina.

U prijatnoj komunikaciji predstavnici obje kompanije razmijenili su konstruktivne ideje i predloge o unapređenju saradnje i poboljšanju poslovanja Pošte Crne Gore.

Kako su istakli iz preduzeća Time Express, saradnjom između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore, mogao bi se postići značajan napredak u sferi trgovine i usluga, a Crna Gora bi mogla postati kapija za odgovarajuća regionalna čvorišta.

Benefiti koje bi Pošta Crne Gore, kao i svi korisnici njenih usluga imali od ove saradnje mnogobrojni su, a primarni su:

  1. Upoznavanje sa efikasnijim mrežama na globalnom nivou .
  2. Poboljšanja carinskih izvoznih deklaracija .
  3. Pozicioniranje Crne Gore kao kapije logističkog čvorišta za Balkan.
  4. Primjena kurirske tehnologije kako bi se ubrzalo vrijeme tranzita i obezbijedila vidljivost svih paketa u realnom vremenu.

Na kraju sastanka obje strane su se saglasile da će se, na obostrano zadovoljstvo, komunikacija nastaviti u cilju razmjene informacija i sagledavanja mogućnosti uspostavljanja što uspješnije i produktivnije saradnje.