Ostani doma – jednostavnije do digitalnog sertifikata

Ostani doma – jednostavnije do digitalnog sertifikata

Zbog novonastale epidemiološke situacije Pošta Crne Gore je omogućila svim korisnicima, bez obzira da li je riječ o novom ili obnovljenom digitalnom certifikatu, da potpisanu, odnosno pečatiranu dokumentaciju skeniraju i pošalju na mejl info@postacg-ca.me.

Nakon prijema i obrade dokumentacije, Pošta Crne Gore korisnicima šalje obavještenje putem mejla da je procedura završena i da je sertifikat moguće preuzeti na šalteru Pošte u gradu koji je naveden u zahtjevu.

Neophodno je da korisnici, radi identifikacije, dođu lično na šalter Pošte, potpišu ugovor i dostave original dokumentacije koju su prethodno poslali mejlom.

U slučaju da je riječ o korisnicima koji zbog starosti ili zdravstvenog stanja pripadaju rizičnoj grupi građana, Pošta Crne Gore će organizovati dostavu i kontakt sa korisnikom preko svoje dostavne mreže.

Podsjetimo, Pošta Crne Gore svim korisnicima koji imaju potrebu za novim ili obnavljanjem digitalnog certifikata e-mejlom dostavlja potrebnu dokumentaciju i precizne instrukcije.
Korisnici su do sada, kompletiranu dokumentaciju mogli Pošti vratiti na dva načina: elektronski (isključivo kada je riječ o obnovi certifikata) i fizički – dolaskom na šalter Pošte. Detalje u vezi sa ovim dijelom procedure korisnici mogu pronaći na linku http://www.postacg-ca.me/Postupak-obnove-certifikata