Otvorena filatelistička izložba na Cetinju

Otvorena filatelistička izložba na Cetinju

Filatelistička izloba podlovćenskog kraja svečano je otvorena 12. januara u galeriji Matice Crnogorske na Cetinju. Autorski tim koji je priredio Izložbu čine filatelisti: Milorad Miško Ćetković, Mihailo Radičevi i Nenad Nešo Milanović. Izložbu je otvorila koleginica Aleksandra Perović, specijalista za filateliju u Pošti Crne Gore.

Perović je na otvaranju Izložbe rekla da Cetinje sa okolinom postaje istorijskim jezgrom, centrom odakle kreću prvi koraci poštanske službe te se kroz arhivsku građu, eksponate, fotografije, filateliju možemo upoznati sa značajnim dometima toga vremena i važnosti koju je mala Crna Gora zazimala na mapi svijeta.

-Svojim vrijednim sakupljačkim radom, ambicioznom vizijom kroz priču o poštanskom saobraćaju, na veliku važnost podlovćenskog kraja ukazuje nam gospodin Milorad Miško Ćetković, uz saradnike Nenada Milanovića i Mihaila Radičevića.
Autori su nam ponudili vrijedne segmente ličnih kolekcija – marke starog izdavaštva, razglednice, dopisne karte, dokumenta, fotografije, prikaz grbova.
Sa posebnim zadovoljstvom ističem da izložbeni materijal u svom sastavu ima i izdavaštvo Pošte Crne Gore, dio koji se tematski odnosi na Cetinje i podlovćenski kraj, te ovom prilikom najavljujemo, da će Cetinje biti zastupljeno i kroz program izdavanja u 2023. godini.“, rekla je Aleksandra Perović.