Pošta i Crnogorski Telekom potpisali Sporazum o saradnji u oblasti digitalizacije

Pošta i Crnogorski Telekom potpisali Sporazum o saradnji u oblasti digitalizacije

Predstavnici Pošte Crne Gore i Crnogorskog Telekoma potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti digitalizacije, a cilj cijelog procesa je da benefite digitalne transformacije osjete građani kao krajnji korisnici.

Sporazum su potpisali izvršni direktor Pošte Crne Gore Božidar Vuksanović, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma Dina Cibulskaja, kao i direktor Komercijalnog sektora u Telekomu Predrag Perković i pomoćnica izvršnog direktora za komercijalne poslove u Pošti Crne Gore Lidija Perović.

Vuksanović je rekao da će potpisivanjem Sporazuma biti unaprijeđena kompletna saradnja i funkcionisanje sistema Pošte Crne Gore i Crnogorskog Telekoma.

„Sve je ovo u funkciji da poštansku djelatnost i našu razuđenu mrežu upotpunimo zajedničkim djelovanjem i partnerskim odnosom sa Crnogorskim Telekomom sa kojim smo i do sada imali izuzetno uspješnu saradnju i kvalitetan odnos kada je riječ o poslovanju”, rekao je Vuksanović.
Kazao je da su trenutne okolnosti, izazvane pandemijom koronavirusa, specifične i da je cijeli proces usmjeren ka krajnjim korisnicima.

„Zaista želim da izrazim zadovoljstvo što smo sa Crnogorskim Telekomom, renomiranom firmom na teritoriji Crne Gore i šire, potpisali Sporazum, i što ćemo na ovaj način odgovoriti novim zahtjevima i izazovima koji su pred nama, kada je u pitanju i digitalizacija i poslovanje generalno”, poručio je Vuksanović.

Cibulskaja je kazala da je veoma zadovoljna potpisivanjem Sporazuma sa Poštom Crne Gore, prije svega zbog toga što je, kako smatra, riječ o državnom preduzeću sa najvećom poslovnom mrežom u zemlji, koja pruža različite usluge velikom broju građana.

„Samim tim, benefite digitalne transformacije ne bi osjetila samo Pošta, već i građani kao krajnji koisnici, što je zapravo i poenta cijelog procesa. Cilj ovog partnerstva jeste da Pošta, kroz digitalne transformacije, dobije bolju povezanost lokacija i udaljeni pristup bitnim sistemima, još bolju kontrolu pristupa informacijama, i povećanje konkurentnosti i bezbjednosti poslovanja”, kazala je Cibulskaja.

Želja Telekoma je, kako je rekla, da partnerima iz javnog i privatnog sektora ponude ekspertizu, najbolja iskustva iz zemalja Dojče Telekom grupe i savremene tehnologije „kako bismo zajedno unaprijedili poslovanje tih preduzeća”.