Pošta ne šalje mejl poruke kojima zahtijeva onlajn uplate

Pošta ne šalje mejl poruke kojima zahtijeva onlajn uplate

Pošta Crne Gore nije pošiljalac poruka koje su pojedini korisnici prethodnih dana dobijali putem mejla postacg.me i u kojem ih Pošta navodno obavještava da njihova pošiljka nije uručena zbog dodatnih troškova.  Mejl, poslat sa lažne, generisane adrese, sadrži i link koji korisnici treba da prate. Naglašavamo da Pošta, u ovom trenutku, nema ovu vrstu usluge.

Nekoliko puta u posljednjih godinu dana zloupotrijebljen je logotip Pošte Crne Gore, odnosno kreirane su lažne poruke koje su sadržale logotip ili web adresu naše Kompanije. Zaključujemo da je brend Pošte Crne Gore, zbog sveprisutnosti i povjerenja koje uživa kod građana Crne Gore, prepoznat i po elektronskim servisima, očito podesan za kreiranje sajber prevara.

Naglašavamo da je informacioni sistem Pošte Crne Gore, koji obuhvata sve jedinice poštanske mreže, u potpunosti zaštićen. Ne postoji ni najmanja bojazan da se bilo kakva prevara dogodi u vezi sa uplatama koje građani izvršavaju na našim šalterima.

Pošta Crne Gore u ovom trenutku ima nekoliko elektronskih servisa koji predviđaju elektronsko plaćanje platnom karticom. Poštinim elektronskim servisima pristupa se isključivo putem portala www.postacg.me. U narednom periodu očekujemo širenje lepeze digitalnih servisa Pošte Crne Gore. Građani će biti blagovremeno i detaljno informisani o svim novinama u našem poslovanju.