Potpisan memorandum Pošte i MUP-a

Potpisan memorandum Pošte i MUP-a

Izvor: CdM

U cilju unapređenja kvaliteta usluga, posebno u dijelu izdavanja dokumentacije u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Danilo Šaranović i izvršni direktor Pošte Crne Gore Josip Đurašković potpisali su Memorandum o saradnji, kojim se stvaraju uslovi za otvaranje filijale MUP-a u Petrovcu.

Memorandumom je predviđeno da Pošta Crne Gore ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova prostor od 70 metara kvadratnih, u okviru svoje poslovnice u Petrovcu, na trajno korišćenje, saopšteno je iz MUP-a.

Ministarstvo se obavezalo da za potrebe otvaranja filijale preduzme sve neophodne aktivnosti u pogledu adaptacije prostora i obezbjeđivanja sredstava za ovu namjenu.

“Šaranović i Đurašković izrazili su zadovoljstvo zbog postignutog dogovora, uvjereni da će otvaranje filijale Ministarstva značajno olakšati pristup uslugama koje pruža MUP, ne samo građankama i građanima Petrovca, već i brojnim turistima koji posjećuju taj dio crnogorske obale”, kaže se u saopštenju.

Istovremeno se preduzimaju aktivnosti i na finalizaciji stvaranja adekvatnih uslova za rad MUP-a i u opštini Gusinje.

“Ministarstvo na ovaj način aktivno jača kapacitete u brojnim segmentima rada, što će se nastaviti i u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.