Povećanje zarada zaposlenima u Pošti Crne Gore

Povećanje zarada zaposlenima u Pošti Crne Gore

Povećanje zarade zaposlenima u Pošti Crne Gore u iznosu od 20 € neto na zaradu od juna predstavlja realnu i u ovom trenutku moguću korekciju povećanja zarada iz oktobra 2023. godine, dogovoreno je na današnjem sastanku top menadžmenta i predstavnika Nove sindikalne organizacije i Jedinstvenog sindikata. Ovakvom odlukom ispoštovan je raniji dogovor da nakon usvojenog finansijskog izvještaja za prvi kvartal 2024. godine budu razmotrene mogućnosti dodatnog povećanja zarada zaposlenih.

Na današnjem sastanku odlučeno je da bude uvedena novčana jubilarna nagrada i za 40 godina rada u Kompaniji. Takođe, rečeno je da će u narednoj godini biće predviđena sredstva za otpremnine prilikom sporazumnog prestanka radnog odnosa.

Danas dogovorenim povećanjem zarada Menadžment šalje poruku da će poboljšanje uslova rada zaposlenih biti prioritet u narednom periodu. Ostvarene dobiti u poslovanju su, prije svega, rezultat rada i zalaganja zaposlenih, te će dobrim dijelom biti usmjeravane upravo na unapređenje uslova rada.