Predstavnici Pošte Crne Gore i Uprave prihoda i carina održali sastanak

Predstavnici Pošte Crne Gore i Uprave prihoda i carina održali sastanak

Pošta Crne Gore i Uprava prihoda i carina , povodom realizacije prvog dijela zajedničkog projekta „Carinjenje poštanskih pošiljaka u najavi“, su izrazili namjeru da potpišu  Memorandum o saradnji, najavljeno je na jučerašnjem sastanku. Projekat finansira njemačka organizacija GIZ. Sastanku su prisustvovali Dragan Tufegdžić, izvršni direktor Pošte Crne Gore, Vladimir Bulajić, izvršni direktor Uprave prihoda i carina, predstavnici organizacije GIZ i članovi menadžmenta Pošte i Uprave.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji doprinijeće uspješnijoj realizaciji projekta čija će primjena značiti skraćenje i automatizaciju pojedinih procedura. Realizacija ovog projekta doprinijeće i kvalitetu poštanske usluge jer će vrijeme zadržavanja pošiljaka na carini biti znatno skraćeno.

Na sastanku su sumirani rezultati dosadašnje realizacije projekta „Carinjenje poštanskih pošiljaka u najavi“ čiji je cilj uvezivanje poštanskog i carinskog sistema prvenstveno u cilju efikasnosti i opšte bezbjednosti. Podsjetimo, poštanski i carinski sistem već pripadaju globalnim sistemima kao što su UPU (Svjetski poštanski savez),  WCO (Svjetska carinska organizacija) i sličnim.