Tim Pošte Crne Gore na Sajmu VERONAFIL

Tim Pošte Crne Gore na Sajmu VERONAFIL

Tim Pošte Crne Gore  posjetio je  134. Sajam filatelije  i numizmatike VERONAFIL, jedan od najznačajnijih u Evropi, koji privlači stotine kupaca filatelije i numizmatike i desetine hiljada kolekcionara. Sajam predstavlja važnu komercijalnu sponu za kupce i kolekcionare filatelije i numizmatike, obogaćenu raznim kulturnim i komemorativnim događajima i prostire se na 11.000 m2.

Veronafil je organizovan od strane filatelističko-numizmatičkog Udruženja Scaligera, koje je osnovano u Veroni 2. jula 1933. Ime “Scaligera” potiče od plemića Della Scala koji su prije mnogo vjekova dali svjetlost i moć Veroni. Ciljevi Udruženja bili su da olakša sastanke između članova kolekcionara, omogući razmjenu maraka i kovanog novca, stvori posebnu biblioteku, omogući provjeru važnih predmeta i učini kataloge i časopise  dostupnim  za članove. Danas, nakon skoro 90 godina postojanja, Udruženje Scaligera broji više od dvije stotine članova.

Članovi tima Pošte Crne Gore obišli su sajam, te prezentovali izdavaštvo, razmijenili iskustva na ovom polju,  povezali se sa filatelističim udruženjima Evrope, kao i sa  poštanskim upravama koje nastupaju kao izlagači.