VAŽNO OBAVJEŠTENJE

VAŽNO OBAVJEŠTENJE

Pošta Crne Gore obavještava svoje korisnike da ne nasjedaju na poruke koje im ovih dana stižu od nepoznatih pošiljalaca, a u kojima se od njih zahtijeva da uplate novac na ime dostave paketa. Naime, u poruci je dostavljen i link, čijom aktivacijom se od korisnika traži da ostave podatke sa kreditne kartice.

Pošta Crne Gore nije pošiljalac ovih poruka!

Kada je riječ o plaćanju paketa, to se može izvršiti gotovinskim plaćanjem po preuzimanju paketa ili karticom, ali isključivo na pos terminalima kod dostavljača Post Expressa.

Zbog mogućnosti da se prouzrokuje izvjesna šteta korisnicima, molimo ih da SMS poruke ne uzimaju kao relevantan izvor informisanja, kao i da validnost sličnih poruka provjere kod operatera u najbližoj poslovnici Pošte.

Ovakvi napadi na Poštu Crne Gore, ali i na njene klijente, u posljednje vrijeme sve su frekventniji, a oni koji se bave ovim zloupotrebama i napadima preuzeli su i logo Pošte.

Zato ćemo kao odgovorna kompanija, a s namjerom da zaštitimo svakog korisnika ponaosob, nadležnim organima dostaviti sve dokaze o ugrožavanju komunikacionih kanala Pošte i neovlašćenom preuzimanju loga, s uvjerenjem da će se ove i slične malverzacije brzo sankcionisati.