Bulatović i Đurašković na događaju povodom 150 godina postojanja Svjetskog poštanskog saveza

Bulatović i Đurašković na događaju povodom 150 godina postojanja Svjetskog poštanskog saveza

Predsjednik Odbora direktora Igor Bulatović i izvršni direktor Josip Đurašković prošle sedmice su prisustvovali Istorijskom kolokvijumu u Bernu kojim je Svjetski poštanski savez obilježio Jubilej – 150 godina od osnivanja. Događaj, čija je tema bila bogata poštanska istorija, ugostio je oko 40 predavača – istoričara, akademika i filatelista.

Tokom boravka u Bernu, Bulatović i Đurašković su prisustvovali sesijama i radionicama koje su osvijetlile načine na koje je Svjetski poštanski savez uticao da poštanske usluge postanu ključne komponente međunarodne komunikacije, poslovanja i razvoja.

U okviru Istorijskog kolokvijuma održana je i velika filatelistička izložba koja je prikazala sve marke koje su poštanski operatori publikovali povodom 75, 100 i 125 godina Svjetskog poštanskog saveza, kao i zbirku Saveza koja sadrži oko 8000 prigodnih izdanja od 1840. godine.

Podsjetimo, Svjetski poštanski savez formiran je 2. oktobra 1874. godine u Bernu. Knjaževina Crna Gora pristupila je Svjetskom poštanskom savezu istog dana, dakle u toku osnivačkog Kongresa.