Direktor Pošte Crne Gore u posjeti Opštini Herceg Novi

Direktor Pošte Crne Gore u posjeti Opštini Herceg Novi

Intenziviranje saradnje Pošte Crne Gore i Opštine Herceg Novi put je za obezbjeđenje dostupnije i efikasnije poštanske usluge građanima ove Opštine, zaključeno je na juče održanom sastanku kojem su prisustvovali Josip Đurašković, izvršni direktor Pošte Crne Gore, Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi i Ljubomir Odalović, rukovodilac Regionalnog centra Herceg Novi.

Mogućnost povećanja broja Poštinih poslovnica na teritoriji Opštine, sanacija fasade i platoa Poštinih objekata u Igalu, te uređenje parkinga ispred Glavne pošte u Herceg Novom, bile su ključne teme sastanka.

“Plato ispred pošte u Igalu će biti saniran i popločan kroz projekat rekonstrukcije šetališta Obale Nikole Kovačevića, na šta smo čekali godinama. Takođe, dogovoreno je da se preko naše Agencije za izgradnju i razvoj grada zajednički uredi fasada objekta koja je dugi niz godina predstavljala problem za bezbjednost pješaka i objekta. Posao bi trebao biti završen u toku ove godine, a izgled objekta uklopljen u lijep, novi ambijent koje će Igalo imati“, istakao je predsjednik Katić. Dodao je da je veoma zahvalan zbog otvaranja poštanske poslovnice na Podima, čime je olakšano funkcionisanje mještana tog dijela grada i istakao da se nada da će slično uraditi u još nekim hercegnovskim mjesnim zajednicama.

Izvršni direktor Pošte Crne Gore Josip Đurašković istakao je da su za potrebe  Regionalnog centra Herceg Novi izdvojili određena sredstva kako bi napokon počelo uređenje poslovnica u koje se nije ulagalo godinama, možda i decenijama.

„Krenuli smo ozbiljno, imali veoma konstruktivan sastanak sa čelnicima Opštine bez koje ne možemo jer administracija uglavnom predstavlja problem i prepliću se nadležnosti. Fasada Pošte u Igalu je u veoma lošem stanju, a za njenu sanaciju potrebna je i saglasnost stanara i Pošte, ali se nadam da to neće biti prepreka. Raspoloženi smo da učestvujemo u sanaciji i kada se završi rekonstrukcija šetališta i uređenje platoa, da sve bude sređeno i u mediteranskom duhu. Veoma je važno pronaći rješenje parking prostora za Regionalni centar gdje imamo veliki problem, naročito tokom ljeta, kada zbog drugih vozila, dostavna poštanska ne mogu prići“, kazao je Đurašković.

Učesnici sastanka obišli su poslovnicu i radove na platou u Igalu, a pridružili su im se i potpredsjednici Opštine, Mirko Mustur i Miloš Konjević, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević sa saradnicima i predsjednik MZ Igalo Zoran Savković.