Dodijeljene nagrade pobjednicima Takmičenja za najljepše pismo

Dodijeljene nagrade pobjednicima Takmičenja za najljepše pismo

Svečanost povodom Svjetskog dana pošte, tokom koje su uručene nagrade pobjednicima Takmičenja za najljepše pismo, održana je danas u hotelu “Hilton”.

Izvršni direktor Pošte Crne Gore Dragan Tufegdžić podsjetio je da 9. oktobar slavimo kao podsjećanje na dan kada je 1874. godine u Bernu formiran Svjetski poštanski savez. Naglasio je da Pošta Crne Gore ima razloga da posebno obilježi ovaj dan s obzirom da je Crna Gora jedna od država koje su članice ove krovne poštanske organizacije od dana njenog osnivanja.

Tufegdžić se posebno zahvalio učesnicima Takmičenja za najljepše pismo:
-Takmičenje je dokaz da pisana riječ ne gubi na značaju bez obzira na tehnološki razvoj. Pošta svoje usluge razvija i digitalizuje, ali pismo, kao tradicionalna Poština usluga i kao simbol Pošte, opstaje. Upravo je Takmičenje način da promovišemo i ovaj segment.

Direktor Pošte je rekao da ćemo u narednom periodu biti svjedoci stvaranja Pošte Crne Gore kao spoja tradicionalnog i modernog.

-Bićemo svjedoci stvaranja nove i moderne Pošte kojom ćemo se svi ponositi. Ova kompanija je vlasništvo svakog građanina Crne Gore i to ne smijemo zaboraviti. Imamo snage, volje i energije da dođemo do zacrtanog cilja, naglasio je Tufegdžić.

Slavica Ilinčić, direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno Obrazovanje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta rekla je da je u vremenu dominacije informacione tehnologije, lijepo vidjeti da djecu privlače i ostali oblici komunikacije, da su sposobni da uoče ljepotu i daju svoj doprinos razvijanju i čuvanju zajedništva i solidarnosti.

-Škola je mjesto gdje stičete prva saznanja, nadograđujete ih, brusite, izgrađujete sopstveni stil i bogatite svoju estetsku, vizuelnu i svaku drugu kulturu, a vaši nastavnici svojim umijećem u tome vam daju nesebičnu podršku, podstičući vas da sve to bude trajni dio vaše ličnosti.
Ovakve manifestacije motivišu da sve ono što ste usvojili primijenite na najbolji način i zato treba da ih bude sve više, rekla je Ilinčić.

Martini Grandis, učenici devetog razreda OŠ „Ivo Visin“ iz Prčanja, koja je osvojila prvo mjesto na Takmičenju za najljepše pismo 2021., uručen je laptop računar. Fotoaparat, drugu nagradu, je osvojio Veljko Popović, učenik sedmog razreda OŠ „Olga Golović“ iz Nikšića, dok je trećeplasirana Anđela Jovanović, učenica osmog razreda OŠ „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada osvojila mobilni telefon. Specijalna nagrada, biciklo, pripala je Srpku Kadriću, učeniku petog razreda OŠ „Vladimir Nazor“ iz Podgorice.

Zbog kvaliteta svojih radova posebno su pohvaljeni učenice i učenici:

Jakša Jovanović, OŠ „Vladmir Nazor“, Podgorica; Darinka Račić, OŠ „Vukajlo Kukalj“, Šekular, Berane; Nikolina Stevović, OŠ „Dašo Pavičić“, područno odjeljenje Igalo, Herceg Novi Ylleza Rama, OŠ „Maršal Tito“, Ulcinj; Anđelka Banićević, OŠ „Ilija Kišić“, Zelenika, Herceg Novi i Ksenija Pestorić, OŠ „Ilija Kišić“, Zelenika, Herceg Novi.