Izvršni direktor Josip Đurašković povodom Dana Pošte Crne Gore

Izvršni direktor Josip Đurašković povodom Dana Pošte Crne Gore

Danas je Dan Pošte Crne Gore

Upravo 15. decembra 2005. godine Pošta Crne Gore obnovila je samostalno publikovanje poštanskih maraka, što je jedan od najvažnijih trenutaka u modernoj istoriji poštanskog saobraćaja u Crnoj Gori.

Redovno izdanje maraka objavljeno na današnji dan prije 19 godina sadrži četiri marke na kojima su motivi zastava i grb Crne Gore, jubilej 100 godina parlamentarizma i mapa Crne Gore.

Ove godine imamo višestruke razloge da za Dan naše Kompanije budemo ponosni i optimistični.

Činjenica da danas publikujemo marku povodom 150 godina od uspostavljanja poštanske službe u Crnoj Gori i da nas naredne godine očekuju veliki jubileji u čast naše stopedesetogodišnje bogate poštanske istorije jeste razlog za ponos.

Pripadati jednom od najstarijih poslovnih sistema koji sve uspješnije ide ukorak sa najsavremenijim poštanskim biznis trendovima dozvoljava nam ovo osjećanje.

Nedavno usvojeni devetomjesečni izvještaj za ovu godinu pokazatelj je da smo u velikom kolektivu Pošte Crne Gore postigli nivo zajedničkog pregnuća koji za rezultat ima sve bolje razumijevanje poruka naših korisnika. Dobit od 733.206,00 €, porast prihoda od usluga preko 25 odsto, posebno od usluga express dostave i novčanog poslovanja, pokazuje da osluškujemo trendove današnjeg tržišta i da smo u stanju da odgovorimo na zahtjeve savremenog korisnika. 

Uspjeli smo u prethodnom periodu da značajno investiramo u tehnološku opremu, modernizaciju i proširenje kapaciteta, kako bi se postiglo optimalno korišćenje resursa i podizanje kapaciteta komercijalne djelatnosti Kompanije. Tokom ove godine je ostvareno pravo na neto trošak univerzalnog servisa za 2022. godinu u iznosu od 344.000,00 €. Usvojen je i novi cjenovnik univerzalnih poštanskih usluga koji će biti u primjeni od 1. januara 2024. godine, što će, očekujemo, doprinijeti rastu prihoda u narednoj godini. Ovo su samo neki od najkrupnijih iskoraka koje smo učinili i koji opravdaju naše optimističke projekcije za naredni period.

Pred nama su novi i veliki izazovi. Izgradnja novog poštansko-logističkog centra u Podgorici, uvođenje novih i unapređenje postojećih usluga, dalje poboljšanje uslova rada za zaposlene i mnogo planiranih razvojnih projekata u svim segmentima.

Svim zaposlenima čestitam Dan Pošte Crne Gore!