Nastavak dobre saradnje Pošte Crne Gore i Eko Fonda

Nastavak dobre saradnje Pošte Crne Gore i Eko Fonda

Izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević i izvršni direktor Pošte Crne Gore Josip Đurašković potpisali su danas Ugovor o namjenskom korišćenju sredstava shodno Javnom konkursu Eko-fonda za dodjelu subvencija za nabavku električnih i hibridnih vozila u javnom sektoru.

Potpisanim Ugovorom Pošti Crne Gore su odobrena bespovratna novčana sredstva u iznosu od 22.500,00 € za nabavku tri električna vozila kategorije lakih dostavnih teretnih vozila. Odobrenom subvenijom Eko-fond već treći put finansijski podržava Poštu Crne Gore kada je riječ o modernizaciji voznog parka i praćenju ciljeva zelene agende.

Kao kompanija koja je jasno opredijeljena da u svoje poslovanje ugradi principe smanjenja zagađenja i upotrebe fosilnih goriva Pošta Crne Gore odlučna je da prati i doprinese ostvarenju strateške vizije razvoja zemlje u pogledu čiste energije i klime. U ovom smislu, Eko-fond je neizostavan partner.

Podsjećamo, Eko-fond i Pošta Crne Gore su u januaru prošle godine potpisali Memorandum kojim su utvrđeni modeli saradnje u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.