Pošta Crne Gore i JP Pošta Srbije potpisale protokol o poslovnoj saradnji

Pošta Crne Gore i JP Pošta Srbije potpisale protokol o poslovnoj saradnji

Protokol o poslovnoj saradnji između Pošte Crne Gore i JP “Pošta Srbije” potpisan je danas u Podgorici. Protokol su potpisali Dragan Tufegdžić, izvršni direktor Pošte Crne Gore i Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije.

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, je rekao da su Pošta Srbije i Pošta Crne Gore prijatelji, susjedi i saradnici i da su zaključili da saradnja treba i može da bude veća na obostranu korist. “Spremno smo krenuli u realizaciju tog plana u čemu je kao temeljni sporazum i krovni okvir značajan upravo Protokol koji smo danas potpisali. U postizanju svih očekivanih rezultata, među kojima izdvajam razvoj novih zajedničkih usluga i logističkih kapaciteta, biće nam zadovoljstvo da podelimo iskustva u segmentima na kojima Pošta Srbije intenzivno radi, a to su digitalizacija usluga i razvoj e-komerca. Krajnji cilj su bolje i brže usluge, novi servisi prema potrebama korisnika, povećanje međusobne razmene poštanskih i drugih usluga, ali i bolji nastup na regionalnom tržištu i čvršće povezivanje naših bliskih naroda i privreda”

Dragan Tufegdžić, izvršni direktor Pošte Crne Gore, je rekao da Protokol smatra samo početkom intenzivne saradnje dvije poštanske uprave. Naveo je da je Pošta Crne Gore, nakon organizacionih promjena u prethodnom periodu, započela važne razvojne projekte u cilju modernizacije poslovanja. Rekao je da postoji sličnost strateških razvojnih projekata poštanskih uprava i da je saradnja jedan od preduslova brže i bolje realizacije poslovnih ciljeva. Razmjena znanja i iskustava sa kolegama iz drugih poštanskih uprava, a prije svega sa dragim i bliskim kolegama iz Pošte Srbije, samo može unaprijediti poslovne procese Pošte Crne Gore i uticati na dinamiku razvoja, kazao je Tufegdžić.

Učesnici sastanka saglasni su da će Protokol podstaći poslovno-tehničku saradnju razmjenom najboljih praksi i iskustava, stručnih znanja i normativnih rješenja, pripremu i sprovođenje zajedničkih projekata, razvoj novih poslovnih rješenja i obezbjeđivanje usluga visokog kvaliteta.