Postanite Postcrosser!

Postanite Postcrosser!

Postcrossing.com je mjesto na webu gdje se sretaju i povezuju ljudi koji žele da šalju i primaju razglednice iz cijelog svijeta. Prave razglednice, ne elektronske.

Postcrossing okuplja 805 012 članova iz 208 zemalja svijeta. U ovom trenutku „putuje“ oko 390 000 razglednica koje su poslali članovi Postcrossinga. Od 2005. godine, kada je projekat pokrenut, ljubitelji ovog načina komunikacije poslali su preko 75 000 000 razglednica.

Kako postati Postcrosser?

1. Obavezna je registracija na stranici www.postcrossing.com i unos poštanske adrese na koju će razglednice biti dostavljene;

2. Nakon registracije, od sistema zatražite adresu na koju ćete poslati razglednicu;

3. Napišite razglednicu, ID, adresu i pošaljite razglednicu iz najbliže pošte;

4. Kada primalac primi razglednicu koju ste poslali registrovaće je na sajtu unoseći ID broj.  Od ovog trenutka čekate da primite Vama namijenjenu razglednicu. Sistem funkcioniše na sljedeći način: koliko šaljete, toliko i dobijate. Možete poslati više razglednica istovremeno.

5. Kada primite razglednicu, registrujete je na osnovu ID broja.

Članovi ove društvene mreže najčešće govore o dobrom osjećaju kada u poštanskom sandučetu pronađu razglednice iz svih krajeva svijeta.

Crna Gora ima 87 članova u Postcrossing zajednici. Najaktivniji Postcrosser iz Crne Gore je Sofija iz Podgorice koja je do sada poslala 773 razglednice. Sigurni smo da će broj članova postcrossing zajednice iz Crne Gore svakog dana rasti.

Podsjetimo, slanje razglednice do bilo koje tačke svijeta iz poslovnica Pošte Crne Gore košta 1,00 €.