Savetina ideja mnoge pozvala na humanost

Savetina ideja mnoge pozvala na humanost

Saveta Ilić, zaposlena u Pošti Crne Gore, još 2012. godine započela je akciju „Čep za hendikep“ i na teritoriji Crne Gore.

Naime, poslovnica Pošte u Herceg Novom, zahvaljujući našoj koleginici, postala je prvo mjesto u Crnoj Gori gdje je pokrenuta akcija prikupljanja plastičnih čepova. Građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, donose ih u našu poslovnicu, a Udruženje Čep za hendikep ih preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac, osobama sa invaliditetom kupuju se nova i polovna ortopedska pomagala.

Kako sama Saveta ističe, akciju je pokrenula tako što je u poslovnicu donijela bidon sa par čepova , a danas se plastični čepovi iz pošte u kojoj radi odvoze džakovima.

Ovoj akciji u Herceg Novom odazvali su se u više navrata i djeca iz škola i vrtića i to je bila sjajna prilika da se dodatno edukuju o procesima recikliranja, zaštite životne sredine, ali i da razviju svijest o društveno odgovornom radu i da svojim angažmanom znatno pomognu osobama sa invaliditetom.

Zahvaljujući ovoj akciji, naša koleginica i humani Novljani, obezbijedili su prije 3 godine svom sugrađaninu nova invalidska kolica.

U međuvremenu, ovom humanom poduhvatu pridružila su se i pojedina preduzeća iz okolnih gradova.

Izuzetno smo ponosni na našu koleginicu i njenu humanu ideju, a u narednom periodu Pošta Crne Gore će organizovati ovu akciju u svojim poslovnicama na teritoriji Crne Gore.